Xing is het persoonlijk contact medium in de “deutsch sprachige raum”. Eerder gestart dan LinkedIn met een duidelijke focus op het Duits sprekende gebied. Inmiddels gegroeid naar 14 miljoen actieve deelnemers. Xing betekend in het chinees zoiets als; “het werkt” maar ook wordt met Xing verwezen naar het Engelse “crossing”, het kruisen/ treffen van elkaar. Voor bedrijven die werkzaam zijn in dit gebied is Xing een essentieel instrument voor commerciële leads en het werven van nieuwe medewerkers.

 

Gezien de extreme privacy wetgeving en het spambeleid werkt Xing anders dan haar meer internationale georiënteerde concurrent LinkedIn. Dit geldt voor het uitnodigen van nieuwe contacten even als de wijze van communiceren waarbij het rekening houden met de Duitse cultuur geen kwaad kan. Zijn deze onderdelen op een juiste wijze ingesteld en hou je je aan de Duitse spelregels dan is dit een uiterst krachtig in te zetten instrument.

 

De groei van Xing neemt de laatste tijd af terwijl de groei van Linkedin binnen het Duitse gebied juist toeneemt. Deze groei van Linkedin komt met name door de meer internationaal georiënteerde ondernemingen in en personen. Echter binnen Duitsland heeft Xing meer vertrouwen dan LinkedIn en dat komt voornamelijk door hun bijna rigide aandacht voor privacy en spambeleid.

social media gebruik Duitsland

 

Smartchecked heeft ruim ervaring in het Xing gebruik wat door onze duitse collega’s wordt ondersteund. Ondernemingen als Postbank, Die Deutsche Bank, Damovo en Innovent trainen en begeleiden wij op zowel strategisch als operationeel gebied al jaren.

 

In het laatste kwartaal van 2015 staan weer 6 praktische workshops gepland waar onze duitse collega’s in een kleine groep van maximaal 6 personen alle in’s en out’s van Xing behandelen plus u direct helpen met uw succesvolle Xing-start.

Kosten voor een ochtend of middag, inclusief documentatie en helpdesk zijn € 200,- p/p. Informeer naar de data en schrijf u in middels info@smartchecked.de