Zit jij de ook vaak verveeld op je kantoor tussen die saaie muren achter je computer en wil je ook niet altijd je laptop overal mee naartoe nemen?
De oplossing is eenvoudig: verplaats je werkplek naar elke plek die je maar wilt, want met je smartphone is dit mogelijk. Werken in een café, in de dierentuin of bijvoorbeeld op het strand, je smartphone of tablet biedt hier de mogelijkheid voor. Om deze reden is het ook geen toeval dat veel mensen deze apparaten gebruiken. Aan het begin van 2012 gebruikten in Duitsland 26,6 miljoen mensen een smartphone en hadden 3,2 miljoen mensen een tablet. Wereldwijd zijn er 472 miljoen smartphones en bijna 30 miljoen tablets. De redden ligt voor de hand:

De transformatie van de mobiele telefoon

De uitspraak ‘een telefoon moet kunnen bellen en SMS-sen’ geld al lang niet meer voor mensen uit het bedrijfsleven. Zonder hun smartphone zou het normale leven niet meer functioneren omdat de kleine apparaten als kleine ‘helpers’, die veel mensen al niet meer kunnen missen.
Wie wil er nou niet, in plaats van een laptop, met een handzame telefoon op pad? Naast de constante bereikbaarheid en de mogelijkheid om altijd online te zijn bieden zowel de smartphone als het tablet vele extra functies via verschillende specifieke applicaties, ofwel apps. Maak jij al gebruik van de nieuwe flexibiliteit in je dagelijkse werkzaamheden?

Verschillende mogelijkheden

Of je nu internet nodig hebs, notities maakt met evernote, bestanden opslaat in Dropbox of foto’s wilt verzenden met Instagram of ze rangschikken op Shoebox, op je smartphone kan dit allemaal, zodra je de bijbehorende app hebt gedownload. Maar wat kunnen ze apps daadwerkelijk betekenen voor je bedrijfsleven.

Evernote

Het programma met het logo van een olifant vind, verzamelt en organiseert je notities, documenten en foto’s. Daarnaast kun je het zonder problemen bewerken en verzenden naar andere via mail of andere internetprogramma’s. De notitie wordt op verschillende apparaten op dezelfde manier en op hetzelfde moment opgeslagen!

Dropbox

Dit programma biedt een online back-up van je documenten en biedt de mogelijkheid om documenten makkelijk met andere te delen. Documenten, bestanden of foto’s worden opgeslagen en kunnen worden gedownload door andere en zijn beschikbaar voor elk systeem.

Instagram

De belangrijkste functie van Instragram is het produceren en bewerken van foto’s. De vierkante foto’s kunnen makkelijk gedownload worden door andere of toegekend worden aan sociale netwerken.

Shoebox

In de schoenendoos kunnen mensen, net als in het echte leven, foto’s verzamelen. De digitale schoenendoos is intelligent en categoriseert de foto’s, zodat je ze snel kunt vinden en gebruikten. Uiteraard is delen met anderen ook via deze app eenvoudig.

Deze apps en nog vele andere kunnen tegen een eenmalig bedrag of zelfs gratis worden aangeschaft.
Vijftig procent van de Smartphone- en tablet gebruikers zoeken en kopen regelmatig apps. Dit aantal neemt nog steeds toe.
Bovendien werken alle apparaten samen in een netwerk, zodat alle gegevens beschikbaar zijn op alle apparaten. Het kan bijna niet makkelijker.Echter, de technologie is nog niet op z’n einde!

De toekomst is hier

De ontwikkeling bereikt een nieuwe fase en richt zich op de nieuwe Lifi techniek (draadloze gegevensoverdracht via licht) om het delen van gegevens efficiënter te maken. De volgende link geeft een eerste interessante lezing:

Wat betekent dit voor bedrijfspagina’s?

De snelle beweging van de markt zorgt voor een nieuwe opdracht voor bedrijven: je moet je als bedrijf aanpassen aan de opkomst van smartphone en tablets en daarbij je website optimaliseren voor deze formats. De gebruiksvriendelijkheid speelt hierin een belangrijke rol.
De bedrijven die niet achter willen blijven, moeten ‘jump on the bandwagon’ en hun pagina’s en diensten verbeteren.

En nu?

Heb je je website al geoptimaliseerd? En heb je al gekeken naar interessante apps?
Je moet je apparaten koppelen om morgen je werkdag flexibel in te delen en wellicht door te brengen op de bank of in het park. Smartcheck kan hierbij hulp bieden. Wij adviseren je graag in het optimaliseren van je website en helpen u graag om uw productiviteit te verhopen en om 2.0 te werken.
Heeft u nog vragen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op!