Wat is WordPress?

WordPress begon als een simpel Content Management System (CMS) om weblogs te kunnen maken. Tegenwoordig is het veel meer dan dat. Het is uitgegroeid tot hét systeem om websites mee te maken en te onderhouden. Het grootste voordeel aan WordPress is dat je website kunt bouwen zonder dat je uitgebreide kennis hoeft te hebben van coderen met HTML of PHP. Dit maakt WordPress toegankelijk en verlaagt de drempel tot het bouwen van een website.

Echter, met het enkel installeren van WordPress kom je er niet. WordPress is een kaal Content Management System. Het zijn de plugins die WordPress veelzijdig en interessant maken. Deskundigen over de hele wereld zijn elke dag bezig om deze plugins te ontwerpen en te optimaliseren. Dat is wat WordPress de beste en grootste websitebouwer maakt. Maar wat zijn deze plugins eigenlijk?

Plugins

Het is belangrijk is om te weten wat de plugins kosten. Daar is goed nieuws over te melden, want de plugins zijn namelijk gratis. Er zijn meer geavanceerde plugins die wel wat kosten, maar de basis plugins zijn gratis.

Hoe weet je welke plugins goed zijn?

Er zijn over het hele internet reviews van gebruikers te vinden over plugins van WordPress. Wanneer je deze doorleest kun je een eerste oordeel geven over de kwaliteit en of het past in je website. Er zijn een aantal plugins die niet mogen ontbreken op een goede website.

Vindbaarheid verbeteren

De meest vooraanstaande plugin is Yoast SEO. Dat is een plugin waarmee je elke pagina in de website kan optimaliseren, zodat je pagina’s beter vindbaar zijn in de zoekmachines. Dit is eigenlijk de basis van een goede website, want wat heb je aan een website als hij niet gevonden wordt?

Snel laden van je websitepagina

Daarnaast is het belangrijk dat de website snel is. Als het laden te lang duurt, is de kans dat de bezoeker de website verlaat zeer groot. Daarvoor is WP Super Cache in het leven geroepen. Dit programma zorgt ervoor dat pagina’s sneller geladen worden door bepaalde bestanden op de achtergrond te laden.

Beveiliging van je website

Misschien wel een van de belangrijkste plugins om te installeren in je website; een plugin die je website extra beveiligd. All In One Security & Firewall is hier uitermate geschikt voor. In het kader van beveiliging is een goede back-up onmisbaar. Mocht het voorkomen dat er bestanden in je website verloren gaan, kun je tenminste altijd terug naar een vorige versie. Wacht hiermee niet tot het te laat is, maar zorg voor een regelmatige back-up.

Te veel plugins

Natuurlijk zijn er nog ontelbaar veel andere plugins die je website interessanter en effectiever maken. Je moet echter niet de fout maken om zoveel mogelijk plugins te installeren, download alleen de plugins waarvan je denkt dat ze een toegevoegde waarde aan de website hebben. Het hebben van teveel plugins kan vertragend werken voor je website.

Verder komen met WordPress

Wat zijn voor jou belangrijke onderdelen van een website? Wat wil je dat de bezoekers van je website allemaal op je website kunnen doen? En wat wil je meten? Denk hier eens over na of neem gerust eens contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Wij denken graag met je mee.