Zeker weten wat er in 2014 gaat gebeuren zullen we nooit weten. Hoewel 2013 nog maar voor de driekwart gepasseerd is, zijn er nu al duidelijke ontwikkelingen op website design gebied te onderscheiden. Zouden deze ontwikkelingen het kunnen schoppen tot webdesign trends 2014? Op basis van de populariteit en opkomst van verschillende design elementen op website gebied, presenteren we hierbij de website design trends voor 2014:

1. Neon

Op straat en in winkels kom je het overal tegen en de trend lijkt zich nu voort te zetten op het web: neon kleurgebruik. Niet iedereen z’n cup of tea, maar zeker effectief om aandacht te trekken.

Smartdata Safari

 

 

 

 

 

 

Create Bike by me

 

 

 

 

 

 

 

2. Opvallende typografie

Een ander veelvoorkomend fenomeen is het gebruik van bijzondere typografie. In 2013 komen we dit al veel tegen, maar ongetwijfeld zal deze webdesign trend zich voortzetten in 2014.

Whitmans Gnosh

 

 

 

 

 

 

Cider after bedtime

 

 

 

 

 

 

3. Blocking

Een van de slimste trends die we al veel zien en zullen blijven zien is blocking. Door verschillende afbeeldingen, kleuren en teksten naast elkaar te zetten krijgt de bezoeker binnen één oogopslag een indruk van de verschillende elementen van een website en bedrijf.

Protest Mercer

 

 

 

 

 

 

Frappuccino Jam

 

 

 

 

 

 

4. Minimalisme

Weinig poespas en de afbeeldingen en teksten voor zich laten spreken. Less is more tegenwoordig en met websites die rust uitstralen, proberen veel bedrijven hun bezoekers aan te spreken.

Grist Hotel

 

 

 

 

 

 

Otter Trouw

 

 

 

 

 

 

5. Zwart-wit

Hoewel we tegenwoordig meer en meer kleur op websites zien, blijven zwart wit websites in trek. Een bepaald gevoel van authenticiteit en klasse, zonder veel moeite te doen.

Peninsula Capellos

 

 

 

 

 

 

Davroc interior ux

 

 

 

 

 

 

6. Plattegronden

In een tijdperk waarin we niet meer zonder TomTom en Google Maps kunnen leven, mogen plattegronden en satellietfoto’s niet ontbreken op websites. Veelvuldig gezien als achtergrond bij contactpagina’s, maar ook als basis voor een website.

Yoke yco

 

 

 

 

 

 

Atelier alexarts

 

 

 

 

 

 

 

Heb je nog vragen over web design? Wil je kijken wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf? Neem dan gerust contact op met één van onze marketingspecialisten.