Recruitment process outsourcing: voordelen voor jouw bedrijf

Recruitment process outsourcing is een algemene benaming voor het uitbesteden van de werving en selectie procedure van bedrijven. Door onder andere vergrijzing zal de potentiële beroepsbevolking de komende jaren niet groeien, maar juist dalen. Echter is er grote behoefte aan goed opgeleid personeel dankzij de snelle groei van de kennis economie. Kortom het wordt voor bedrijven steeds lastiger om 1) gekwalificeerd en goed opgeleid personeel te vinden, dat 2) bij het bedrijf en binnen het team past. Kost het jouw bedrijf ook zo veel geld en tijd om de juiste kandidaat voor jullie team te vinden? Recruitment process outsourcing biedt jouw bedrijf nieuwe kansen. Hieronder worden de mogelijkheden en voordelen van recruitment process outsourcing voor jouw bedrijf besproken.

Kostenbesparing

recruitment process outsourcing

Bedrijven die zich focussen op recruitment process outsourcing hebben in verhouding minder kosten, omdat ze genieten van schaalvoordelen. Het primaire doel van deze bedrijven is werving en selectie, dus het gehele proces is hier op gefocust, daardoor volledig geoptimaliseerd en efficiënt. Je kunt een HR-medewerker al het werk laten doen, met als gevolg dat de werving en selectie van nieuw personeel veel tijd en manuren kost. Of je kiest voor recruitment process outsourcing, waarmee je kosten bespaart dankzij de schaalvoordelen van het ingehuurde bedrijf.

Betere kwaliteit van nieuwe medewerkers

Bij recruitment process outsourcing is zoals gezegd het primaire proces gericht op werving en selectie. Vanuit commercieel oogpunt zal het ingehuurde bedrijf alles op alles zetten de geschikte kandidaat voor jouw bedrijf te vinden. Bij het ingehuurde bedrijf zijn de kennis, middelen en bronnen aanwezig om de juiste kandidaat te vinden. De kennis ligt bij de recruiters, de bronnen en middelen omvat elke manier om de geschikte kandidaat te vinden. Recruitment process outsourcing vergroot voor jouw bedrijf de mogelijkheid om een keuze te maken uit meerdere, kwalificeerde en juiste kandidaten.

Online zichtbaarheid en vindbaarheid

Een trend in recruitment is de werving en selectie van nieuwe kandidaten via sociale media en andere online kanalen. Bijvoorbeeld via Linkedin en Facebook. Deze nieuwe bronnen veranderd recruitment omdat er een marketing aspect bij komt kijken. Door het plaatsen en delen van vacatures zijn bedrijven zichtbaar en vindbaar voor ‘de vrienden van’. Het is een vorm van free publicity voor het bedrijf dat een nieuwe kandidaat nodig heeft. Recruitment proces engineering speelt hier slim op in door deze nieuwe kanalen te integreren in het werving en selectieproces. Het biedt ze 1) nieuwe en meer potentiële kandidaten en 2) het biedt jouw bedrijf een extra marketing kanaal, zodat je online beter zichtbaar en vindbaar.

Ontzorgen

recruitment process outsourcing

De uitbesteding van het werving en selectie proces bespaart veel tijd en kopzorgen. Los van de kans op kwalitatief goede kandidaten en het kostenbesparende argument, bespaart recruitment process outsourcing jouw bedrijf een hoop tijd en energie. Daardoor kan jouw bedrijf zich focussen op waar jullie goed in zijn, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over nieuwe medewerkers.

Recruitment process outsourcing voor jouw bedrijf

Recruitment process outsourcing is een goedkope, snelle en efficiënte manier om de juiste kandidaat voor jouw bedrijf te vinden. Maar niet elk bedrijf wilt zijn recruitment uitbesteden. Ze zijn ervan overtuigd dat alleen zij kunnen bepalen wie het beste in het team past en daarom willen ze de werving en selectie zelf doen. Dit is een valide argument, niet elk bedrijf wilt en kan de recruitment uitbesteden. Binnen recruitment process outsourcing zijn daarom veel mogelijkheden. Je kunt de gehele werving en selectie uitbesteden of je kiest er bijvoorbeeld voor om alleen de werving te uit te besteden. Onthoudt dat er verschillende gradaties mogelijk zijn.

Let wel op: Er zijn heel veel bedrijven die zich bezig houden met werving en selectie, daarom is het verstandig om van te voren goed te vergelijken en te kijken of een bedrijf bij jouw organisatie past.

Al met al is het een overweging waard om je te verdiepen in de mogelijkheden van recruitment process outsourcing, omdat je snel, goedkoop en efficiënt de juiste medewerker voor jouw bedrijf vindt.

Ben je benieuwd naar de voordelen en mogelijkheden van recruitment process outsourcing voor jouw bedrijf? En daarbij online een betere vindbaarheid en zichtbaarheid? Neem dan gerust contact met ons op.