Een website is je online visite kaartje en een extensie van je bedrijf. Een professionele website laten maken is daarom zeker het overwegen waard. Dit kan echter problemen met zich meebrengen. Wanneer je besluit een website te laten maken zijn er een aantal punten waar op gelet kan/moet worden. Er zijn een aantal voor de hand liggende aspecten, zoals prijs en betrouwbaarheid van het bedrijf dat voor de websitebouw wordt ingeschakeld.

Een professionele website laten maken: een aantal tips om geld en tijd te sparen!

Een professionele website laten maken, het proces grafisch weergegeven.

Standaardisatie professionele website laten maken – Smartcheck

  • Net als met heel veel andere projecten geldt voor een website dat het duidelijk moet zijn: a) wie de doelgroep is en b) wat het doel van de website is. Door hier goed over na te denken in een vroeg stadium kunnen later veel kopzorgen bespaard worden.
  • Wat is belangrijk voor je website? De vormgeving of juist de gebruiksvriendelijkheid? Dit hangt samen met je doelstellingen: een website die vooral van informatie moet voorzien zal minder visueel zijn dan een website die een algemene impressie moet geven. Vaak is een combinatie van beide de beste oplossing.
  • Wilt u de website zelf kunnen beheren? Is dit het geval, maar u bent geen computer held, dan is dit nog geen reden tot paniek. Geef dit dan duidelijk van te voren aan dan kan de website zo gebouwd worden, zodat eigen content makkelijk toegevoegd kan worden.
  • Je kunt fouten het best ontdekken voor ze worden gemaakt! Houd contact met je websitebouwer. Zorg er voor dat je verwachtingen en het uiteindelijk doel van de website bouwer op één lijn liggen. Op deze manier zorg je er voor dat jullie samen tot een goed eindresultaat komt.
  • Denk na over het uiterlijk van de website. Kijk rond op internet. Kom met een aantal websites die je aanspreken, niet alleen visueel maar let ook op gebruiksvriendelijkheid en kunt u uw content goed plaatsen op de website.
  • Kijk naar de toekomst! Bedenk je ook goed wat je in de toekomst met je website wilt. Als je een restauranthouder bent, wil je misschien later een reserveringssysteem in je website. Wellicht ben je nu nog niet zo ver, maar wil je straks ook beginnen met een blog of nieuws-gedeelte. Het is belangrijk om dit met je websitebouwer te bespreken en voor een beheersysteem te kiezen dat flexibel genoeg is om later dingen toe te voegen.

Een professionele website maken is een vak apart. Je kunt dit zelf doen, maar dan ben je er waarschijnlijk ontzettend veel tijd aan kwijt. Wanneer je kiest om dit uit te besteden kun je door de eerder genoemde punten in je achterhoofd te houden een aantal valkuilen vermijden waardoor je zowel geld als tijd kunt besparen.

Heb je verder nog vragen? Wil je kijken wat de mogelijkheden zijn voor jou bedrijf? Neem dan gerust contact op met één van onze marketingspecialisten. Of kijk op onze pagina voor meer informatie over een professionele website laten maken.
Geshreven door Yoji Landhuis