Het adressenboek dat zich zelf actualiseert!

Vandaag stellen we je een nieuwe spannende tool voor, afkomstig van Xobni: Smartr (What’s in the name) Contacts. Smartr is een adressenboek dat zich zelf actualiseert, adressen zijn afkomstig van bestaande contacten en e-mails. Daarbij is Facebook, Twitter en Linkedin geïntegreerd, dit wil zeggen, dat je laatste Facebook berichten, tweets en updates altijd bij het desbetreffende contact in je E-mailprogramma weergegeven worden. Op deze manier blijf je altijd up-to-date, zelfs als je niet op je prikbord kijkt.

Gepersonaliseerde Social Media assistent

Om Smartr te gebruiken kun je gebruik maken van plugins voor Gmail, Outlook en Yahoo mai of download de App voor Andriod, Iphone en Blackberry (die telkens synchroniseren met de Mailserver). Het grote voordeel is dat je na de installatie altijd de meest actuele adressen op al je apparaten hebt. Daarnaast zie je automatisch bij het checken van je E-mail wat er allemaal nieuw is op Facebook. Linkedin (en Xing) hadden al eerder een zelf-aktualiserend adressenboek – met Smartr gaat het een stap verder!

Overzichtelijke zijbalk

Na de installatie van Smartr verschijnt in je e-mailprogramma een zijbalk. Als er geen specifiek mail geopend hebt laat de zijbalk de laatste statusupdates en tweets zien van je contacten. Zodra een e-mailadres ingevoerd wordt verschijnt het contact, meestal vergezeld met een foto, in de zijbalk. De laatste updates van de sociale netwerken van de betreffende persoon aan wie de e-mail gericht is, worden ook zichtbaar. Daarnaast worden onder ‘frequently communicated with’ verdere contacten voorgesteld, gebaseerd op je laatste mailverkeer. Tot slot zijn er statistieken te zien zoals ‘Recent communications’; zoals de voorafgaande e-mails en de gemeenschappelijke contacten. Wat vooral opvalt: de AutoSuggest functie: deze classificeert en verdeeld de contacten naar populariteit, zodra je begint met het intypen van een contactpersoon.

De Pro Versie (niet gratis) geeft toegang tot verdere zoekfilters en is over het algemeen vooral interessant voor Outlook en Blackberry gebruikers.

Conclusie

Wij van Smartcheck bevelen deze tool ten zeerste aan! Klaar voor de dag en een persoonlijke assistent die altijd bezig is: wat wil je nog meer? Vooral het gebruik op je model is zeer prettig.