In deze blog vertellen wij je de mogelijkheden van mobiel adverteren.

Wist je dat bijna de helft van alle Nederlanders een smartphone heeft. Dat 67 procent van de smartphone iedere dag op het internet surft en dat bijna niemand gaat tegenwoordig nog zonder smartphone de deur uit gaat. De mobiele telefoon neemt een steeds toonaangevendere rol in het internetverkeer in. Bovendien geeft 82% van de mobiel gebruikers aan mobiele advertenties op te merken. Wat de mogelijkheden zijn op het gebied van deze mobiele advertenties, lees je hier in deze blog. Er zijn misschien meer mogelijkheden dan je denkt!

Wist je bijvoorbeeld al dat:

– het heel belangrijk is om een website te hebben die ook goed responsive is voor mobiele apparaten? Als je je website hebt laten ontwerpen voor pc weergave, betekent dit niet automatisch dat je website goed weergegeven wordt en goed werkt op mobiele apparaten. Check dus altijd even hoe je website er eigenlijk uitziet voor mobiele telefoons en pas deze indien nodig aan op de mobiele gebruikers.

– je Google Adwords advertenties heel eenvoudig ingericht kunnen worden om ook de mobiele Google zoekers te bereiken en te benaderen? Je kunt zelfs per advertentiegroep je biedingen in Google Adwords aanpassenMobiel adverteren en richten op mobiele apparaten.

– je gemakkelijk direct je telefoonummer toe kan voegen aan Google Adwords advertenties? Dit worden oproepextensies van je advertenties genoemd. Een oproepextensie is een belknop onder je advertentie. Als een geïnteresseerde zoeker via zijn mobiele telefoon op de knop drukt belt hij of zij direct met jouw bedrijf!

– je lokaal kunt adverteren voor mensen die bij jouw bedrijf in de buurt zijn? Een voorbeeld is een lokaal Grieks restaurant. Stel je voor dat je in een stad op zoek bent naar een Grieks restaurant, maar je kunt er geen vinden. Als je in je mobiele telefoon googelt naar een Grieks restaurant, zullen de restaurants op basis van je locatiegegevens weergegeven worden die zich het dichtste bij jou in de buurt vinden.

Wil je meer weten over adverteren op smartphones? Of heb je andere (online) marketing vragen? Onze online marketingexperts beantwoorden graag al je vragen. Neem vrijblijvend contact met ons op door te bellen naar +31(0)85 002 1300 of stuur ons een bericht.