Een behoorlijk aantal personen maken gebruik van de Facebook fan page om hun blog te promoten. Maar wat doe je er mee als je eenmaal een fan page hebt gecreëerd? Hoe kun je het gebruiken als marketing instrument voor je blog. We hebben 5 tips om je Facebook fan page succesvoller te maken.

Structureer je “Timeline”
Als je een goede indruk wil achterlaten en belangrijke informatie makkelijk te vinden moet zijn is het van belang om de Lay-out van je Facebook fan page goed op orde te hebben. Zorg er voor de “About” sectie goed uitgewerkt is en selecteer de 4 belangrijkste tabbladen of applicaties zodat deze zichtbaar zijn op de start van je Timeline. Gebruik de cover functie om je uiterlijk van je pagina te updaten maar bekijk goed wat de voorwaarden zijn voordat je diverse marketing termen gaat toevoegen aan je cover. Verkoopteksten zijn namelijk verboden maar een QR code is dan weer toegestaan. Gebruik voor je cover duidelijke en rustige foto’s waarbij het merk goed wordt weergeven. Bekijk ook je adminpanel regelmatig om te zien of er nieuwe activiteiten zijn binnen je pagina en reageer op privé berichten die geplaatst zijn.

Quick Tip: markeer een belangrijke update of blog bericht door te klikken op de ster om het bericht breder te maken of het potlood symbool om het te pinnen aan de bovenkant van de fan page.

Vraag een unieke page name aan. Dit kun je vinden door naar admin – manage – edit page en vervolgens general information te gaan. Gebruik een naam die ook gebruikt is voor de naam van je pagina zodat er geen onduidelijkheden worden opgedaan. Deze functie is pas mogelijk wanneer je meer dan 25 likes hebt.

Quick Tip: Ga niet personen vragen om de pagina te liken bij het aanmaken van promotie berichten. Dit schrikt mensen af en geen toegevoegde waarde voor de huidige fans. Je kunt natuurlijk wel je huidige vrienden  uitnodigen om te kijken naar de pagina en wanneer geïnteresseerd de pagina te lijken.

Voeg extra’s toe
Maak je fan page interactief door notities te maken en regelmatig interessante foto’s te delen met je fans. Deel je blog berichten samen met een goed bijpassende foto en vermijd automatische feed posting van je blogberichten. Bij gebruik van zulke apps heb je het vaak zelf niet meer in de hand.

Alle berichten die je schrijft en alle multimedia die je upload zal ter name van je Facebook fan page naam geplaatst worden. Je kunt dit veranderen in je persoonlijke profiel. Door naar Admin Panel > Manage > Edit Page > Your Settings > Posting Preferences te gaan. Geef hier aan dat je graag met je persoonlijke profile de berichten wil plaatsen. Deel niet te veel updates maar geef ongeveer om de 2 dagen een update.

Reageer op reacties
Reageer altijd op reacties die geplaatst worden op Facebook. Op ze minst kun je het bericht liken. Facebook is gemaakt om tweerichtingsverkeer te creëren. Bekijk daarom je pagina regelmatig zodat je niks mist. Je kunt bij email instelling aangeven welke berichten je graag per mail wil krijgen en welke niet. Zo kun je altijd up-to-date blijven van alle berichten.

Laatste tip: maak een Facebook Like box en voeg deze toe aan je weblog. Hierdoor zien lezers dat je ook op Facebook aanwezig bent.