6 eenvoudige tips om je bedrijf zichtbaar te maken op Linkedin.

Met meer dan 300 miljoen leden is Linkedin wereldwijd het grootste zakelijke online netwerk. Het Linkedin netwerk biedt voor bedrijven de mogelijkheid om met elkaar in contact te komen. Daarnaast is het uitermate geschikt voor werving en selectie. Een goede voorbereiding is echter noodzakelijk om het maximale effect eruit te halen. Om je zichtbaarheid een boost te geven adviseren wij om de volgende tips toe te passen op jouw Linkedinprofiel.

Tip 1: Koppel je Linkedin account aan de bedrijfswebsite en plaats links naar Scoiale Media van je bedrijfop de Linkedin profielen van werknemers. Twee vliegen in één klap. Verhoog op deze manier makkelijk het verkeer naar je website en social media profielen.

Tip 2: Zorg voor een duidelijk call-to-action. Een call-to-action zorgt ervoor dat mensen weten wat van ze verwacht wordt. Dit kan je zelfs in je functie omschrijving doen. Ben jij die ene social media expert waar ik toevallig naar op zoek ben? Het is mogelijk! Plaats een link of een telefoonnummer met de tekst: indien u geïnteresseerd bent kunt u mailen of bellen naar …

Tip 3: Bekijk wie jou bekijkt! Iemand die je profiel bekijkt is niet alleen een leuke extra viewer. Iemand kijkt meestal niet voor niets op je profiel. Misschien heeft de betreffende persoon woorden uit jouw headline in getypt en ben jij de persoon waar hij of zij naar op zoek is. Schroom niet om een persoonlijk berichtje te schrijven met daarin de vraag of je iets voor de ander kan betekenen.

Tip 4: Zorg voor een goede headline met duidelijke keywords. Ben jij een manager die een masterdiploma heeft in Economie en ook nog vrijwilligerswerk doet als penningmeester bij je eigen netwerkclub? Kies niet wat je in je headline zet, maar neem het gewoon alle drie. In één oogopslag zien mensen de belangrijkste dingen waar jij je mee bezig houdt en waar jouw interesses liggen.

Tip 5: Haal nog meer uit je Linkedin account door je aan te sluiten bij een groep. Je kan dan aan discussies deelnemen of ze alleen volgen. Sluit je niet zomaar aan bij een groep. Kijk op Linkedin en zoek bijvoorbeeld drie groepen uit die jou het meeste aanspreken. Door zomaar lid te worden van allemaal groepen loop je kans te veel informatie en discussies te zien. Als je zorgt dat je een aantal relevante groepen kiest, vallen de nuttige berichten ook beter op en raken ze niet zoek in een grote berichtenmassa.Linkeding groepspagina

Tip 6: Maak optimaal gebruik van één bedrijfsbericht. Stel er is een nieuwe vacature of je bedrijf heeft een leuke prijs gewonnen. Dit moet natuurlijk gedeeld worden! En het liefst met zoveel mogelijk mensen. Vergroot je bereik door met je medewerkers af te spreken wie het bericht op welke tijd deelt. Herhaling is de sleutel tot onthouden. Deel het bericht dus niet allemaal op dezelfde dag, maar spreek met je collega’s af dat jullie het vandaag delen en weer een aantal anderen morgen enzovoort. Zo blijft het bericht langere tijd bovenaan en wordt de kans vergroot dat mensen het echt in zich opnemen.

Heb je nog vragen over het zichtbaar maken of het optimaliseren van je Linkedinprofiel voor jouw bedrijf of werknemers? Smartcheck beantwoordt je vragen graag. Bovendien geven wij ook inspirerende Linkedintrainingen voor bedrijven. Neem eens contact met ons op via +31(0)85 002 1300 of kijk op onze website.