In Instagram zijn er altijd nieuwe functies beschikbaar. Een van de laatste veranderingen is „Recommended for you“. Hierbij worden gelikete posts van vrienden of personen getoond die men volgt. Dit zullen echter maximaal 5 aanbevolen posts zijn die in je eigen feed voorbij komen.

1. Kan ik deze nieuwe functie uitschakelen?

De nieuwe functie kan helaas niet compleet worden uitgeschakeld. Als je klikt op de drie puntjes boven een foto/ video, dan kun je deze functie handmatig instellen.

2. Welke voordelen biedt de nieuwe functie?

De nieuwe feature kan als voordeel gebruikt worden om meer volgers te krijgen. Je ziet zelf in je eigen feed nieuwe personen voorbij komen, maar dat betekent ook dat jij met jouw profiel bij anderen in hun feed verschijnt. Wat dus kan leiden naar meer volgers.

3. Welke andere nieuwe functies zijn er?

Drie maanden geleden is een update gepubliceerd waarbij het mogelijk is om een remix te maken van foto’s, teksten en stickers van vrienden te sturen en te ontvangen. Sinds de laatste update is het ook mogelijk om te zien hoe vaak de foto getoond moet worden. Je kunt het ‘opnieuw afspelen’ beheren met de schuifknoppen, 1 weergave en herhaling toestaan.

Een andere nieuwe feature is dat je #hashtags kunt volgen. Wanneer een hashtag je bevalt bestaat er nu de mogelijkheid om alle posts met deze hashtag te volgen.

Maak kennis met de ‘Lettermodus’ in Stories. Dit is een nieuwe manier om te delen wat je bezig houdt door middel van creatieve tekststijlen en achtergronden, zonder dat je een foto of video nodig hebt. Bij het openen van de camera zie je ‘Letters’ staan links naast de opnameknop. Dus gemakkelijk schrijven, een stijl kiezen en posten.

Wil je weten hoe je deze nieuwe features kunt toepassen in je online marketing? Of wil je weten hoe deze nieuwe functies werken? Neem dan contact met ons op.