Na in vorig blog inzicht gegeven te hebben in de mogelijkheid om een Adwordsaccount te koppelen aan een bestaand Adwords account. Leggen we in dit blog uit hoe je jouw een Google Analytics account koppelt aan een bestaand Google Analytics account.

Google Analytics geeft inzicht in het gedrag van bezoekers op een website. Vanuit Google Analytics kan bijvoorbeeld vastgesteld worden vanuit welke kanalen de bezoeker op de website is gekomen, hoelang hij op de website is gebleven en welke pagina’s hij heeft bezocht. Om Smartchecked mee te laten kijken heeft Smartchecked toegang nodig tot uw Google Analytics account. Deze toegang kun je ons geven aan door drie eenvoudige stappen doorlopen;

 

Stap 1: Inloggen

Log in op het Google Analytics account waarmee je volledige beheerdersrechten hebt. (klik hier om in te loggen). Ga vervolgens naar ‘Beheerder’ rechtsbovenin het scherm. (zie onderstaande afbeelding)

blog analytics koppelen

Stap 2: Ga naar gebruikersbeheer

Wanneer je op ‘Beheerder’ hebt geklikt zie je onderstaand menu met een overzicht van verschillende opties. Hier moet gekozen worden voor ‘gebruikersbeheer’. Vervolgens komt men op een pagina met een mogelijkheid om gebruikers toe te voegen.(zie afbeelding stap 3)

blog analytics koppelen 1

Stap 3: E-mailadres invoeren en rechten toekennnen

Om toegang te geven aan een beheerder zoals Smartchecked, moet een e-mailadres toegevoegd worden waaraan de Google Analytics van de beheerder al aan is gekoppeld. Om Smartchecked rechten te geven, dient smartchecked@gmail.com te worden toegevoegd.

Het is hier van belang dat alle rechten worden toegekend aan Smartchecked zodat het voor Smartchecked mogelijk is om bijvoorbeeld Spam uit te sluiten en andere belangrijke filters toe te voegen. Dit doe je door zoals in onderstaande afbeelding door alle opties te selecteren.

blog adwords koppelen 2

Wanneer het e-mailadres succesvol is toegevoegd verschijnt het toegevoegde emailadres bovenin bij het eigen emailadres. Mocht je het toegangsniveau willen veranderen of het totale recht om de gegevens te gebruiken willen intrekken dan is dit hier ook mogelijk door het emailadres te verwijderen uit de lijst met accountrechten. zoals in onderstaande afbeelding zichtbaar is.

blog analytics koppelen 2

Hulp nodig?

Mocht je nog geen Google Analytics account hebben voor je website of heb je vragen over het meten van de statistieken en de voorwaarden die hieraan verbonden zijn, neem dan contact op met een van onze specialisten.