De Google + 1 (plus one) button is een alternatief van Google op de Facebook Like button. Met deze button kun je vrienden (net als bij de Facebook Like button) informeren over sites die jij wilt aanbevelen, rechtstreeks vanuit de zoekmachine.

Gebruikers die ingelogd zijn met een Google-account kunnen dankzij Plus One binnenkort een zoekresultaat op Google direct ‘raten’. Ook is zichtbaar welke Gmail- en Twitter-contacten een resultaat hebben aangeraden. Facebook gegevens worden uiteraard weer niet gebruikt omdat Facebook de gegevens niet openbaar maakt. In de zoekresultaten worden zowel de ‘+1-en’ van vrienden als van niet-vrienden meegenomen, maar er wordt wel duidelijk onderscheid tussen gemaakt. Naast zoekresultaten kunnen ook advertenties gerate worden.

Een goede reden om als bedrijf de Google +1 knop te omarmen (ook al maak je gebruik van de Facebook Like button), is dat de knop meer bezoekers naar je site kan trekken.

Als genoeg mensen op +1 drukken op een pagina van jouw site, zal Google dit zien als een positief signaal. Dit kan helpen bij het verbeteren van de rangschikking van jouw site in de zoekmachine.

Kijk naar de volgende video voor meer uitleg: