Succes in Duitsland

Krijg snel, concreet en transparant inzicht
in je Duitse kansen en mogelijkheden.

Smartchecked is een strategisch online marketing en communicatiebureau gevestigd nabij de Duitse grens in Venlo. Wij zijn Nederland – Duitsland specialist en hebben reeds meerdere Nederlandse bedrijven begeleid met het voeren van succesvolle marketing-campagnes gericht op de Duitse markt. Lees alles over onze aanpak op deze pagina.

De Duitse markt benaderen, hoe realiseer ik deze kansen en mogelijkheden?

Door: Marc Bartels – Smartchecked eigenaar en Nederland-Duitsland expert

Ben je bewust dat je een hele boel fouten gaat maken om uit eindelijk achter een herhaalbaar succes recept te komen. Om te voorkomen dat je de zelfde fouten keer op keer herhaald en niets hiervan leert is het meten van resultaten essentieel. Naast natuurlijk een gestructureerd plan van aanpak met geïdentificeerde doelgroepen en vastgestelde infrastructuren om deze te bereiken.

Eerder genoemde aanpak geldt natuurlijk voor iedere marktbenadering en is niet alleen op Duitsland van toepassing. Maar wanneer men in een andere land van start gaat is het van een nog groter belang om dit juist voor elkaar te hebben. Reden hiervoor zijn de extra variabelen als de cultuur, de juridische bepalingen en organisatorische factoren die sterk van de Nederlandse verschillen. Een andere aanpak als deze kenmerkt zich al snel als management by hope. Maar ook deze aanpak kent incidentele successen echter de kans hierop is een heel stuk kleiner en de kans op de herhaalbaarheid van dit incidentele succes is bijna 0.

Duitsland is een land met grote regionale verschillen en afstanden die een veelvoud van de afstanden in Nederland zijn. Onze ervaring om dat op te lossen is de gerichte geografisch benadering. Focus op een Bundesland of een of meerdere steden zodat snel duidelijk wordt wat werkt en wat niet. Op basis van deze ervaringen wordt het vervolg vormgegeven.

Grof weg zijn er 2 wijze om na te gaan of er in Duitsland kansen en mogelijkheden zijn?

  1. Je bereidt alles tot in detail voor van website, juridisch, organisatorisch, inschrijving, enz. of
  2. Je start beperkt in een apart gebied met een kleine aanpak met alles doel data verzamelen voor het recept voor herhaald succes

Onze voorkeur heeft aanpak 2. Dit geeft directere feedback op de benadering, het product of de dienst en de kans op succes.

Lees verder
Smartchecked-online-seminar-nederland-duitsland-specialist

Bekijk het Online-seminar: Duitsland een andere wereld.

Smartchecked eigenaar en Nederland-Duitsland expert, Marc Bartels, deelt zijn ervaring over online verschillen tussen Duitsland en Nederland tijdens de Nederland-Duitsland Handelsdag van de KVK.

Bekijk seminar

Referenties