Til leren naar een hoger niveau

E-learning is een verzamelnaam voor leersituaties vormgegeven met behulp van internet technologie. Met de opkomst van het internet waren er hoge verwachtingen van E-learning en zag men de vele voordelen van E-learning in. Leren door middel van internet bleek toen in de praktijk echter niet altijd interactiever, efficiënter en sneller. Op dit moment is de internettechnologie weer volop in ontwikkeling en daarmee ook E-learning. Waar vroeger de voordelen van E-learning werden overschat blijkt nu dat de voordelen juist onderschat werden. Gebruikers, het zij cursisten, aanbieders van lesstof of bedrijven, kunnen veel tijd, geld en nieuwe kansen creëren met behulp van E-learning.

Flexibel

Een voorbeeld uit de voordelen van e-learning is de flexibiliteit. Gebruikers hebben 24/7 toegang tot lesmateriaal, onafhankelijk van plaats en tijd. Ze kunnen zelf bepalen hoeveel ze willen leren en waar. Cursisten en bedrijven kunnen lespakketten afnemen, maar er ook voor kiezen om te betalen voor losse modules.

Tijd en kosten besparing

Dankzij E-learning is een cursus of opleiding niet meer gebonden aan een fysieke locatie, de cursus kan namelijk online vanaf elke locatie gevolgd worden. Zo bespaar je veel reistijd en reis- en verblijfskosten.

Snel, effectief en consistent leren

De voordelen van E-learning is ook terug te vinden in het tempo van studeren. Voorheen waren cursisten gebonden aan het tempo van de fysieke klas, nu kan iedereen in zijn eigen tempo door de stof heen gaan. Ook hebben cursisten sneller toegang tot meer lesbronnen. De opgedane kennis kan dankzij online getest worden door middel van een ingebouwde toets, zo kan tegelijkertijd ook aan allerlei competenties gewerkt worden.

Up to date, actueel en interactief

Bij E-learning is de leerstof web-based, daarom kan de stof makkelijk en snel up-to-date gehouden worden. Actuele lesinformatie is direct inzichtelijk en toegankelijk.

Je gaat je misschien afvragen of E-learning interactief is, je zit namelijk niet meer in een fysiek klaslokaal. Echter biedt E-learning de mogelijkheid om via visuele simulaties doelgericht met complexe problemen en vraagstukken om te gaan. Dankzij ICT kun je ook tegelijkertijd online met elkaar communiceren, elkaar vragenstellen en verder helpen.

Ben je benieuwd hoe je E-learning binnen jouw bedrijf kunt inzetten? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden voor het opzetten van een e-learning platform te bespreken.