Communicatie en communicatie management gaat verder dan naamsbekendheid creëren bij de doelgroep van jouw bedrijf. Zoals we al in ons blog ‘Werken met community management’ schreven:

Niet alleen gaat het erom dat mensen betrokken zijn bij jouw merk/organisatie, maar dat je als merk/organisatie ook weet wat hen bezig houdt.

Dankzij de mogelijkheden van interactieve media is het nu echt mogelijk om een twee richtingsverkeer te creëren binnen de communities van jouw bedrijf. Het gaat om interactie waarbij je doelgroep jouw product beter leert kennen en onthoudt. Tegelijkertijd leer jij je doelgroep beter kennen dankzij online reviews en berichten van jouw doelgroep over jouw product of dienst. Het beheren en uitbouwen van de communicatie met de community is een strategisch proces dat tijd kost, of je nou een groot of klein bedrijf hebt. Online communicatie management tools helpen bij het beheren van verschillende online kanalen, ze vergemakkelijken bepaalde werkzaamheden en bieden inzicht in gegevens over de effectiviteit van geplaatste content en berichten. Hieronder worden een aantal handige tools besproken op het gebied van netwerken, plannen, mailingg en sociale media.

Mailchimpmailchimp_logo

Mailchimp vergemakkelijkt en vergroot de effectiviteit van jouw e-mail campagne. Dankzij verschillende sjablonen kun je snel een professionele e-mail campagne opstellen. Mailchimp werkt samen met verschillende online platformen, waardoor jij als gebruiker met 1 klik je nieuwsbrief kan plaatsen op de sociale kanalen van jouw bedrijf. Een van de handigste en belangrijkste functies van Mailchimp is dat je de effectiviteit van je e-mail campagne kunt meten aan de hand van informatie over geopende e-mails en responses. Zo kun je testen en aanpassen, zodat je campagne nog effectiever wordt en je een groter en effectiever bereik hebt op de lange termijn. Dit maakt Mailchimp een efficiënte online communicatie management tool.

Hootsuitehootsuite-logo

Hootsuite helpt je om verschillende sociale media kanalen te beheren en te volgen. Je kunt makkelijk monitoren wat er over jouw bedrijf gezegd wordt. In één oogopslag kun je verschillende platformen zoals Facebook, Twitter en Google Plus volgen, beheren en bewerken. Dankzij de mogelijkheid om meerdere kanalen met een paar handelingen te beheren is Hootsuite één van de meest onmisbare online communicatie management tools.

Five hundred Plusfivehundredplus-logo-black_preview_icon

Five hundred plus is een tool die zich richt op je LinkedIn connecties. Het is vergelijkbaar met een Customer Relationship Management (CRM) systeem, maar dan voor je persoonlijke netwerk. Het systeem helpt je om bij te houden wanneer je voor het laatste met iemand in contact bent geweest, wat je gezegd hebt en helpt je herinneren om met bepaalde mensen weer contact op te nemen. Deze online communicatie management tool is gericht op netwerken en biedt je een hulpmiddel om frequent en effectief je persoonlijke community binnen LinkedIn in te onderhouden.

Evernoteevernote-logo-design-center

Evernote is een gratis applicatie en website waarop je op elk moment waar je ook bent notities kunt maken en opslaan. Evernote gaat echter verder dan een ‘notitieboekje’. Notities kun je ordenen op onder verschillende onderwerpen. Vervolgens kunnen notities makkelijk gedeeld worden met je collega’s en tussen verschillende apparaten. Op de tablet en smartphone versies van Evernote kun je zelfs foto’s maken en toevoegen aan notities. In het rijtje van online communicatie management tools is Evernote echt een ideaal hulpmiddel. Het helpt je om informatie direct op te slaan en te ordenen, zodat je dit later weer kunt gebruiken.

Wij bij Smartcheck ervaren in ons dagelijks werk de gemakken van onder andere deze communicatie management tools. Het versnelt en vergroot de effectiviteit van ons werk. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en integratie van deze en andere communicatie management tools of wil je in het algemeen het communicatie management van je bedrijf effectiever maken, dan kun je altijd contact met ons opnemen.