Wanneer Smartchecked de werkzaamheden met betrekking tot Google Adwords op zich neemt dan maken wij een nieuw account voor de klant aan of voegen wij een bestaand account toe aan ons beheeraccount van Google, ook wel MCC account genoemd. Het koppelen van het account aan het MCC account van Smartchecked heeft drie voordelen:

  1. Het Adwords account blijft eigendom van u als klant
  2. De klant heeft zelf inzicht in de Adwords prestaties.
  3. Smartchecked kan werken in het Adwords account zonder de inloggegevens van de klant nodig te hebben.

Om deze transparante manier van werken uit te voeren zijn er drie simpele stappen nodig om je bestaande account toe te voegen aan het MCC-account van Smartchecked.

Stap 1: Klant ID doorgeven

Klant-ID Adwords

De eerste stap is het Google AdWords klant-ID doorgeven aan Smartchecked. Dit 10 cijferig nummer wordt rechts bovenin het scherm vertoond na dat je bent ingelogt via Adwords. Klik hier om in te loggen. Door middel van het klant-ID kan Smartchecked een verzoek sturen naar de klant om het account te koppelen.

 

Stap 2: Toegangsverzoek AdWords

Wanneer het klant-ID door Smartchecked is ontvangen zullen wij vanuit het account van Smartchecked een verzoek doen om het account van de klant te koppelen met het account van Smartchecked. Het verlenen van toegang houdt in dat wij vanuit het account van Smartchecked handelingen kunnen uitvoeren in het account van de klant.

 

Stap 3: Toegang verlenen

Om Smartchecked toegang te geven tot het Adwords account dient het verzoek, dat door Smartchecked is gestuurd, te worden geaccepteerd. Het accepteren van de uitnodiging kan door op het tandwiel te klikken rechtsboven in het scherm, vervolgens kies je voor “Accountinstellingen”, waarna je op een pagina komt met vier opties. Hierbij is de optie “Toegang tot accounts” van belang. Als je hierop klikt is het mogelijk om een verzoek te accepteren zoals zichtbaar in onderstaande afbeelding.

Adwords verzoek accepteren
Als alle bovenstaande stappen zijn uitgevoerd is het voor Smartchecked mogelijk om Adwords taken voor jou als klant uit te voeren.

Ben je benieuwd wat Smartchecked voor jouw bedrijf kan beteken. Neem dan contact op met een van onze Google Adwords specialisten.