Mensen zijn visueel ingesteld, de fastfood ketens maken niet voor niets gebruik van afbeeldingen bij de menu’s. Het helpt mensen bij hun verbeelding. Daarnaast is het steeds makkelijker om foto’s en video’s te maken en te delen met mobiele telefoons. Dit verklaart ook dat Pinterest en Instagram zo populair zijn. Pinterest (maandelijks 10 miljoen actieve gebruikers) is een online prikbord (zie ook ons eerdere blog hierover) Instagram (80 miljoen gebruikers) is een foto app waar steeds meer bedrijven gebruik van maken, zelfs President Obama maakt er gebruik van! Facebook heeft Instagram een tijdje terug dan ook overgenomen voor een aanzienlijk bedrag.

Wat betekent dit voor jou bedrijf? → Visualiseer je content

Some facts

Smartcheck Video’s worden 12 keer meer gedeeld dan posts met links en tekst
Smartcheck Foto’s worden 2 keer zoveel geliked als tekst posts
SmartcheckFoto’s en video’s op Pinterest zorgen voor meer webtraffic dan Twitter, LinkedIn en Google+

Maak je organisatie/merk persoonlijk

Mensen willen weten wie er achter het bedrijf zit, plaats daarom foto’s van je medewerkers. Je wilt een relatie aan gaan met je klanten dus zorg dat je klanten een beeld hebben met wie ze aan het communiceren zijn.

Laat je producten zien

Plaats je bestaande producten of de nieuwe producten die je aan het ontwikkelen bent op je online kanalen. Schrijf er iets bij over het product zodat ook je klanten hier enthousiast over zullen raken en nodig ze uit om (alvast) feedback te geven. Zo maak je je klant alvast eigenaar van hun nieuwe product.

Tips

Om bovenstaande in de praktijk te brengen hoef je geen dure apparatuur aan te schaffen, je iPhone of andere smartphone is prima! Houd rekening met de volgende tips, dan komt het helemaal goed 😉
Smartcheck Zorg dat wat je fotografeert goed zichtbaar is, foto’s worden vaak kleiner weergeven op social media kanalen dus zorg ervoor dat ook op klein thumbail formaat duidelijk is wat je hebt gefotografeerd
Smartcheck Ga met je rug naar de zon staan zodat je niet tegen het licht in fotografeert
Smartcheck Indien je binnen staat zorg dat er voldoende licht aan is
SmartcheckDenk bij het maken van visuele content ook vanuit de klant, wat hebben ze hieraan? Voegt het iets toe? Zorg dat ze er iets aan hebben. Maak bijvoorbeeld ook eens een uitleg of installatie filmpje. Last but not least, zorg voor relevante namen van je afbeeldingen en video’s, vaak zie je dit soort dingen voorbij komen: iu78098.jpg. Verander de naam zodat deze keywords bevatten.

Statigram & pinvolve

Dit zijn 2 super handige apps voor je Facebook fanpage. Met Statigram kun je Instagram aan je Fanpage koppelen door een tab toe te voegen en Pinvolve doet dat voor Pinterest. Hierdoor kunnen mensen die geen Instagram of Pinterest hebben je visuele content toch zien! 21 september hebben we met Smartcheck een team dag, dan zullen wij wederom onze adviezen in de praktijk brengen en zorgen voor een paar mooie kiekjes van ons team! Wat doet jouw bedrijf om content visueel te maken? Klik hier voor nog meer informatie over visuele content.